2010. március 20., szombat

Gyurmák




Pár régi darab amik, arra várnak, hogy befoglaljam Őket! Na és a két gyurmahengerem! Ezekről lehet levágni pengével hajszálvékony szeleteket, és a szeleteket kell rádolgozni a gyurmagolyókra vagy lapokra!Ez a millefliori technika!
Sokan kérdezik, hogy "hogyan rakom bele a virágot?" Hát!!! Gyurmahengert bevonok vékony gyurmalappal, , ezeket egyenlő hosszúságúra vágom, majd egymáshoz nyomom finoman virág alakúra. A virág kürül kitöltöm fehér gyurmával a teret, és ezt is bevonom vékony gyurmalappal. Ez az alap, de ezt a vastagabb hengert elvékonyítom és még bonyolítható tovább is! Ez így igen érthetetlen, úgyhogy megígérem , ha csinálok egy új színű virágot, akkor lefotozom a munkafázisokat!!!

Swarovski csepp





Vagyis inkább "szögletes csepp". Szintén egy egyszerű és színei miatt számomra különleges szwarovski medál. Az áttetsző lila kásagyöngy miatt Jeges hatása van, és annyira csillog a swari!Nagyon megtetszett ez a szín!Készül egy gyűrű is hozzá.

Segítsetek! Mire függesszem fel? Mivel kicsi, lehetne sodronyon is, vagy szélesebb szatén szalagon vagy fényes lila zsinóron? ???

Porcelánvirágok



Nagyon kis apróság! Kicsi, de tüneményes!

Újrafényképezve felfüggesztéssel




Viaszos szálat választottam hozzá!

2010. március 15., hétfő

Kis édesem!





Egyszerű! swarovskis, türkiz-bronz, de annyira kis édes! Kicsiket, egyszerűeket szerettem volna a swarovskikból készíteni! Hát talán sikerült! Hoyacarnosa-nál láttem ezzel a bogyóval karkötőket, de én egyszerűsítettem! Köszönöm az ötletet!!!

Fuxia-csillogás




Nagyon egyszerű technikával készült- még készül. Igen ritkán szoktam swarovskival dolgozni, de most vettem egy- két fajtát! Hát majd meglátjuk! Az biztos , hogy bele lehet szeretni!!!

2010. március 14., vasárnap

Felfüggesztéssel:



Kis egyszerű!

Elkészültek a felfüggesztések!





Mivel az ékszer is saját készítésű, így remélem senki nem bánja, ha a felfüggesztések, a kapcsok, a szalagzárók is saját kezüleg készültek!:) Arany színű réztekercs-szalagból készítettem a szalagzárót, a kapcsot pedig rézdrótból! A gyurmagyöngyöket pedig egy ügyes műanyag szerkezettel lehet egyformára alakítani!

2010. március 7., vasárnap

Tavasz!!! Tavasz?





Annyira megtetszettek azek a kis akryl virágok! Évi webáruházából rendeltem őket! Kis fülönlógó tavasz hírnökei!!! Bár az időjósok azt mondták, hogy újra havazhat!ELEGEM VAN A HIDEGBŐL!!!!

Seherezádék





Régóta szerettem volna megfűzni ezt a karkötőt! Azonnal kettőt is fűztem, na nem egy nap alatt!!! Az egyiket a kedvenc színeimmel, a másikat egy kis tavaszi hangulatban. Szerintetek melyik lehet az enyém? :) A türkiznél a középső 8mm-es gyöngyöket gyurmából csináltam, látszik itt-ott, hogy nem egyforma, de nem volt ekkora ásványgyöngyöm!

2010. március 4., csütörtök

Az én kis régiségem!





Fémrátétet hajlítottam meg és nyomtam, sütöttem, ragasztottam a gyurmába!

Egyszerű gyurmaságok!




Tenger aranyhullámokkal




Videón láttam egyszer régen ezt a technikát! Vékony aranylapot kell a gyurmára tenni óvatosan, majd , ahogy a tésztagéppel kinyújtják a gyurmát, szakadozik az aranylap is!Szuper volt, de gondoltam nálunk biztos nem lehet kapni olyan kis lapocskát! Aztán egyszer megtaláltam egy katalógusban ezeket az aranylapocskákat! Igazából hajszálvékony 15*15-ös fémlapok, amit dekoráláshoz lehet használni, aranyozáshoz.Valamilyen ragasztófélével is fel lehet vinni a tárgyakra. Kis fémlapdarabokat már láttam dekorboltban is , de ilyen nagy lapokat még nem, úgyhogy nagyon örültem, hogy be tudtam szerezni!!!

Tengerkék és aranyos hullámok