2010. április 28., szerda

DÍJ


Szóval végre megmutatom a díjat, amit Soldi-tól kaptam!Hmm! Született tehetség? Azt azért nem hiszem, de gyorsan tanulok bizonyos dolgokat!

Szabályok:
1. Ha valaki adja, én elfogadom, ellenvetés nélkül.
2. A logót kirakom a blogomba.
3. A szabályzatot kirakom a blogomba.
4. Megnevezek hat másik blogot, akiknek átadom a címet.

Nemsokára...

5. Kitöltöm a tesztet, és kirakom a blogomba.
Teszt:
Név: Csikné Nikolausz Orsolya Szonja (na jó, ide írtam ezt is:)

Becenév: Ori, Oribori

Lakhely: Berhida ( Várpalota és Veszprém közötti kis település)

Születési hely: Várpalota

Magasság: 168 cm

Névnap: október 21.

Foglalkozás: tanítónő a várpalotai "kisegítő" iskolában :Bartos Sándor Óvoda, Általános Iskola és EGYMI...

Testvérek: egy fiú és egy lány, (én vagyok a legkisebb)

Anyanyelv: magyar

Beszélt nyelvek: tanultam angolul, de sajnos már semmi nem maradt meg belőle. Gyereknyelv, halandzsanyelv és értem a tanulók sajátos, nem éppen szép nyelvezetét! :)

Gyűjtemény: Hú! Hát szívesen gyűjtenék ezt-azt, de helyhiány és a lakásunk "stílusa" miatt nem igazán lehetséges! Amit gyűjtögetek mégis: kancsók! Persze a párom szigorú felügyelete mellett!:):) ( azért ugyanannyit kaptam Tőle is, mint amennyit én vettem!Amúgy csak db van ám!)Természetesen a gyöngyök is azért ide sorolhatók! Amit szívesen gyűjtenék: vidéki stílusú berendezési tárgyak, bútorok, kiegészítők lennének, és régiségek.

Cipőméret: 37-39, fazontól és évszaktól függ

Iskola:Ált. Isk, Egészségügyi Szakközép Veszprémben, Gyógyped. asszisztens, Tanítóképző Főiskola Kaposváron
Amit még szeretnék, de mostanában nincs lehetőségem rá sajnos: Gyógypedagógus szeretnék lenni! ???

Hobbi: alkotás: gyöngyözés, gyurmázás, csipke is már, és különböző kreatív technikák, amiket technika órákon is hasznosíthatok!:) Amit pedig nagyon szeretnék hobbi szintjén egyszer elsajátítani :a fotózás.

Zsebpénz:ékszereladásból nagyon kevés kis mellékjövedelmem van, és eddig mindig visszaforgattam gyöngyökbe, gyurmába és eszközökbe. Talán ebben a hónapban marad egy kis hasznom is:):):)

Álom: Béke, Nyugalom, Egészség,a Világ gondjainak megoldása!!! Na jó: nyugodt, békés,biztonságos, szeretetteljes élet biztosítása gyermekeimnek, és hogy unokáinkat is láthassuk felnőni!
Egy nyugodtabb munkahely! Abból élhessek meg, amit szeretek csinálni!

(Jaj de szeretnék megtanulni gitározni:)!!!)

Háziállatok: még nincs, csak a szomszéd cicák járnak az udvarunkba állandóan!

6. Megnevezem, hogy kitől és mikor kaptam.
2010. április 12-én kaptam Solditól-( Brigitől).
Köszönöm szépen! :))

2010. április 20., kedd

Díjat kaptam ismét!

Nagy megtiszteltetés ért a múlt héten! Rám gondolt egyik kedvenc alkotó társam,Soldi ( Brigi), amikor egy díjat kellett továbbadományoznia! Nagyon örülök a díjnak is, de igazán inkább annak, hogy rám gondolt, vagyis a munkáimra! Díj nélkül is nagyon jól esik, ha valamelyik munkámat megdícsérik, írnak hozzá megjegyzést!)

A magam módján szoktam én is minden nagyon kedvemre való, gyönyörű, főleg egyedi alkotást és Alkotót díjazni: én is írok a munkáikhoz pár kedves, dícsérő szót!
Akikhez eddig írtam és írni fogok, fogadjátok sok szeretettel legnagyobb elismerésemet munkáitokhoz, díj nélül is!!!

Mivel szabály, hogy tovább kell adni, nem is tudom, hogy kinek adjam tovább, hiszen az általam figyelt blogok és alkotók sorra kapják, vagy már megkapták! Ha meg csak azt írom, hogy mindenkinek adom, akkor meg elveszik a lényege: hogy felhívjam a figyelmet egy másik alkotóra, és ,hogy megismerhessük jobban, azáltal, hogy röviden( általában mindig kapcsolódik ilyen kitétel a díjakhoz)ír magáról pár jellemző sort! Én mindig szívesen olvasom ezeket a bemutatkozásokat!
Na azért abból a rengeteg kedvencből meg tudok ám nevezni pár emberkét!:)
De nem most! Sajnos utána kell megint néznem ,hogy hogyan is kell beilleszteni, belinkelni neveket stb...Elnézést kérek Brigi a késlekedésemért!

Na meg persze elért a tavaszi fáradtság is, minden este elelszom a gyerkőcökkel , úgyhogy erőt és időt gyűjtök a blogos teendőimhez és az alkotáshoz is! Irigykedve nézem, hogy mások ontják magukból a szebbnél-szebb, ötletes gyönyörűségeket, nekem meg csak -hál istennek- egy-két megrendelésre futotta csak az erőmből! Na de majd... :)

2010. április 11., vasárnap

Húsvéti vásár




Az első igazi vásárom! Nagy izgalommal készültem rá! A sógornőm szervezte a pétfürdői Művelődési Házban. Remélem még sok ilyenre el tudok menni!
Jaj! És nagy örömömre egy kedves hölgytől megtanulhattam a hajócsipkézés alapjait!!! Egy új szerelem kezdődik! Majd mutatom, hogy hogyan alakul!

Húsvéti készülődés!




Igaz, hogy vége a húsvétnak, de annyi dolgom volt, hogy csak most tudom megmutatni a kis drága nyuszkóimat!

Balerínám a sötétben!



Végtelenül egyszerű, de nekem így tetszik! Majd csinálok bonyolultabbakat is, pl. színátmeneteset, vagy millefliori technikával készültet is, de most minden csak az egyszerűség jegyében zajlik nálam!!! Tudjátok, majd ha sok időm lesz!:) Jaj, áhított nyári szünet! Még két hónap!!!:)

Csillogó kígyóim




Nem nagyon vagyok oda az ilyen kígyózó gyurmamedálokért, de nagyon üresnek tünt az az egy swarovski a gyurmában. Fel kellett dobni még valahogy! Mások azt mondták jó így, hát majd meglátom, hogy ígyhagyom-e?!

Lila kockakari



Sajnos elég rossz képek születtek!.

Rendelésre: fekete elegancia!


Kolléganőmnek készült!

Kitavaszodás


A karkötőhöz készítettem egy bogyót, és egy nagyon egyszerű kis fülit!
Azt hiszem, teljesen át kell, hogy térjek a japán kására, mert a cseh kása sem teljesen egyenletes. Ez a nyaklánc bogyójánál is látszik!

Piros-rézveretes