2010. május 21., péntek

Csipkék és egy kis panaszáradat, na meg Köszönet

Ígértem, hogy megmutatom a hajócsipkéimet, amint készülnek! Sajnos még mindig csak tanuló fázisban tartok, és csak eddig jutottam valük. Hamarosan nyári szünet!!! Akkor majd biztosan készül belőle nyaklánc is!
Egyenlőre csak ennyim van!

Azt is szeretném még elmondani, hogy a bloglistámon szereplő csipkéző kézművestársam munkái hatására kóstoltam bele a hajócsipkézésbe! Csipkéi inspiráltak és inspirálnak majd. Szomorúan írom, hogy csak a munkái ! Olvastam már másnál is, hogy hiába írt több bejegyzést is valakihez, nem csak dícsérő szavakat, hanem kéréssel is fordult az illetőhöz, az az illető mégsem válaszolt, nem reagált vissza semmit! Hát én is így jártam! Hiába dícsértem a munkáit, kértem a csipkézéssel kapcsolatban segítséget tőle, egyszer sem reagált!
Ilyenkor azért megkérdezem, hogy nem olvassa a bejegyzéseit? Akkor miért van lehetőség írni neki? Engem az se zavar, ha meg sem nézi az oldalamat, nem kiváncsi arra, aki írt neki, de azért, ha kérdeznek tőle, nem is egyszer, akkor azért válaszolhatna!
Én örömmel nézem meg azoknak az oldalát, akik írnak nekem! És eddig minden segítséget megadtam annak, aki a gyurmázással kapcsolatban kérdezett!
Sajnos nem ő az egyetlen, akivel így jártam!!! Nagyon szeretem még egy másik -szintén a bloglistámon szereplő- "gyöngyhímzős lány":) munkáit! Gyönyörűek ! Az ő gyöngyhímzései varázsolnak el a legjobban! Sajnos tőle sem kaptam segítséget, amikor kérdeztem. Talán féltik a titkukat? Nem is technikai dolgokat kérdeztem, hanem, hogy ajáljanak fonalat,vagy karkötőalapok beszerzési helyét,és, hogy hol tudom megnézni a technikai részleteket? Mindegy , azóta találtam fonalat is és megtaláltam másnak az oldalán a technikai ajánlásokat a gyöngyhímzéssel kapcsolatban is!Én nem haragszom rájuk, biztos megvan az értelmes magyarázatuk, csak elszomorít!!! Ott vannak a bloglistámon, és ezentúl is figyelni fogom munkáikat, mert szeretem ,amit csinálnak, de valószínű többször nem írok nekik!

Először leírtam a nevüket, aztán mégis kitöröltem, csak utaltam rájuk.Nagyon elszomorodtam, hogy míg mások egyből kirakják egy általuk megkomponált, kitalált ékszer leírását, vagy belinkelik azokat az oldalakat, ahol segítséget találhatunk különböző technikák elsajátításához, addig mások mégcsak válaszolni sem képesek a bejegyzésekre, vagy a bejegyzésekben tett kérdésekre. De láttam már olyant is, hogy a bemutatkozó szövegükben nem arról írtak, amiről általában egy kézműes szokott, hanem szigorú hangvételben tudatják velünk, hogy munkáik csak az övék, nehogy megpróbálja más is megfűzni! Ne röhögtessen már, az internet világában, ennyi kreatív ember mellett?!

Tisztelem és becsülöm azt, aki megmutatja munkáinak a leírását, és azt is aki, miután ezeket megfűzte, megköszöni és kiírja a nevét, akitől a minta származik! Így válik ismertté a blogok világában valaki, ha minnél több általa kitalált minta kering a "nagyvilágban"!
Mostanában nagyon elharapózott ez a téma! Volt, akit tolvajnak is neveztek már!

Én úgy gondolom, létezik olyan, hogy szinte egyszerre két alkotó majdnem ugyanazt alkotja, vagy hasonló elképzeléseikből, -amihez hasonlót valahol már biztos láttak- hasonló alkotások születnek!Nem olyan régen fedeztem fel egy gyöngyös társam gyurmamunkáit. Ő is arra gondolt, hogy milyen jó lenne belenyomni köveket a gyurmába, ugyanakkor én is készítettem már swarovskis gyurmákat. Biztos, hogy mind a ketten láttuk már valahol hasonlót. Kipróbáltuk, megtetszett és próbáljuk a saját stílusunkra formálni. Amíg ez megtörténik, addig biztos születni fognak hasonló formájú, mintájú darabok. Nyílván nem teljesen egyformák, és nem kiáltjuk ki, hogy az mi ötletünk volt,Na ez lenne a lopás!
Addig is ötleteket merítünk mástól és formáljuk egyéni stílusunkra.

Hogy írjak jó példát a segítségnyújtásról is!!!: Egyébként Arduinnáról van szó, aki mióta felfedeztem gyurmáit, sok tanácsot, segítséget adott gyurmabeszerzési , és remélem majd használati módokról is:)! Sokat segített még CSJ-Judit is bloghasználattal kapcsolatban!
Köszönöm mindenkinek ,akinek a mintáit megfűzhettem! Amikor tudtam, hogy kitől van, mindig odaírtam. Sok mintának viszont nem ismerem a kitalálóját. Köszönöm mindenkinek ,aki segített és remélhetőleg ezután is fog! Köszönöm annak, aki figyeli az oldalamat, aki bejegyzéseket írt hozzám!

UI: elnézést a hosszú eszmefuttatásért! Senkit nem akartam megbántani, de akinek már olyan nagy olvasótábora van, mint akiről írtam, annak szerintem fontos, hogy tartsa a kapcsolatot a blogtársakkal!!! Van, aki ezt megteszi, van, aki nem!
Célunk Szépségket alkotni és megmutatni saját és mások örömére! Ez akkor válik még élvezetesebbé, ha ez a tisztesség jegyében történik és a játékszabájokat betrtjuk!

2 megjegyzés:

  1. Sajnos a gyöngyhímzős lánnyal én is így jártam :/ de azért megoldottam magamnak a dolgot és nekem nagyon tetszőt alkottam:)

    VálaszTörlés
  2. Aranyos vagy, hogy megemlítesz, szívesen segítettem! De én is voltam már gondban, hogy válaszoljak-e vagy mit válaszoljak, mikor olyan technikai kérdést tettek fel, amire én magamtól jöttem rá, de aztán végül segítettem. Ha valaki utánozni akar, enélkül is megteheti, az pedig jól esik, ha valakinek tud segíteni az ember.

    VálaszTörlés